APK

APK: uw periodieke keuring

De Algemene Periodieke Keuring (ook wel APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Volgens deze regels moet u uw personenauto, bedrijfsauto, driewieler of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.

Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, is dit verplicht vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of maximaal twee jaar. Let wel, zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Aan de rechterzijde van deze pagina bevindt zich de APK reminder van de Bovag. Zodra u op deze klikt, kunt u door middel van het invoeren van uw kenteken en uw mailadres een herinnering ontvangen zodra uw voertuig gekeurd dient te worden. Zo bent u altijd netjes op tijd en vermijd u de boete voor het niet hebben van een geldige APK op uw voertuig.